Ο Αντώνης Μαστραπάς στον Μανδραγόρα 23mg

Written by Mandragoras on . Posted in Μανδραγόρας, Σύντομα νέα

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 , από 14:00 ως 15:00,

στην εκπομπή του Μανδραγόρα στο metadeftero.gr 14.00-15.00 καλεσμένος μας ο Αντώνης Μαστραπάς, αρχαιολόγος, Σχολικός Σύμβουλος Πειραιά και Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Και το κυριότερο συμμαθητής μου στον Κολωνό. Ε ρε τι βγάζει ο Κολωνός… θα κουβεντιάσουμε για κάποια από τα δεκάδες σπουδαία μνημεία που ολοζώντανα μας συντροφεύουν στην πόλη της Αθήνας. Όρθια ακόμα και σε σκοτεινούς καιρούς να μας δίνουν κουράγιο.

Ο Αντώνης N. Μαστραπάς γεννήθηκε στην Αθήνα (1955) και σπούδασε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτορας της ίδιας Σχολής (1988). Έλαβε μέρος σε ανασκαφές και εργάστηκε ως ερευνητής σε μουσεία νησιών του Αιγαίου και στις προϊστορικές συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή συνέδρια και συνεργάστηκε ως συγγραφέας με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Δίδαξε τα γνωστικά αντικείμενα αρχαιολογία και αρχαία ελληνική ιστορία στη Σχολή Ξεναγών Αθηνών και στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Π.Δ. 407/80). Σήμερα εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας μελετών ιστορικού, αρχαιολογικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, επίσης έχει συνεργαστεί στην εκπόνηση ερευνητικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Η ανθρώπινη και οι ζωϊκές μορφές στην προϊστορική κεραμεική των Κυκλάδων, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φιλοσοφική Σχολή, (1991)
Ελληνική αρχιτεκτονική, Καρδαμίτσα (1994)
Μνημειακή τοπογραφία της αρχαίας Αθήνας, Καρδαμίτσα (1999)
Ιστορία του αρχαίου κόσμου Α’ τάξη ενιαίου λυκείου, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) (2000)
Η πόλις και το άστυ των Αθηνών, Εκδόσεις Πατάκη (2003)
Η ιστορία του αρχαίου κόσμου και οι πηγές της, Εκδόσεις Πατάκη (2003)
Ιστορία του αρχαίου κόσμου Α’ τάξη γενικού λυκείου, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) (2008)
Ιστορία του αρχαίου κόσμου Α΄ γενικού λυκείου, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος (2012)

Tags: , ,