Μπρίτζετ Τζόουνς: Το ημερολόγιο. Η εποχή της ωρίμανσης Έλεν Φήλντινγκ

Written by Katerina Sampsona on . Posted in Δύο λεπτά βιβλίο, Σύντομα νέα

b211919

Μπρίτζετ Τζόουνς: Το ημερολόγιο. Η εποχή της ωρίμανσης
Έλεν Φήλντινγκ
μετάφραση: Έφη Καλλιφατίδη

Εκδόσεις Πατάκη

Είναι ελάχιστες οι φορές που μπορείς να δεις μια ταινία βασισμένη σε ένα βιβλίο και να μην σχολιάσεις ότι  το βιβλίο είναι καλύτερο.

Στην περίπτωση της “Μπρίτζετ Τζόουνς” τα δεδομένα αλλάζουν. Αν και Έλεν Φήλντινγκ φαίνεται να έχει επηρεαστεί από την τηλεοπτική Μπρίτζετ Τζόουνς, το βιβλίο είναι απολαυστικό όσον αφορά το χιούμορ και τον χαρακτήρα της ηρωίδας.
Αν δεν έχετε δει ταινία, διαβάστε πρώτα το βιβλίο.
Κατερίνα Σαμψώνα
Οπισθόφυλλο

Όταν ξεκινάει το ηµερολόγιό της η Μπρίτζετ είναι τριάντα χρονών, ζει στο Λονδίνο και η ζωή της µοιάζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο: καπνίζει, πίνει και οι άντρες που γνωρίζει είναι παντρεµένοι, κακόγουστοι ή γκέι. Το µόνο καλό είναι ότι κατάφερε µέσα σ’ έναν χρόνο να χάσει εννέα κιλά – και στο ίδιο διάστηµα να ξαναπάρει µόνο οκτώ.

Η γυναίκα που ξεπήδησε από το εβδοµαδιαίο χρονογράφηµα της δηµοσιογράφου τότε Έλεν Φήλντινγκ στην εφηµερίδα Independent είναι µια από τις πιο αγαπηµένες ηρωίδες της εποχής µας, που το 2016 κλείνει είκοσι χρόνια λογοτεχνικής ζωής, µε πολλά εκατοµµύρια αντίτυπα βιβλίων, µεταφράσεις στις περισσότερες γλώσσες του κόσµου, τρεις ταινίες και ακατάπαυστη αγάπη για τους ανθρώπους και τη ζωή.

Στις σελίδες του ηµερολογίου της – ξεκαρδιστικού, συγκινητικού, αληθινού – η Μπρίτζετ, αδιόρθωτη, ανασφαλής πάντα, ανεδαφική, προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος, να βρει κανόνες εκεί που δεν υπάρχουν, να αντιµετωπίσει αληθινά προβλήµατα, να ελέγξει το βάρος της, να αγαπήσει και να αγαπηθεί, και αυτό που σίγουρα κερδίζει κάθε φορά είναι µια θέση στην καρδιά µας.