Με ένα χάρτινο φεγγαράκι ταξιδεύω, Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, 16:30-21:00

Written by Stamatis Parhas on . Posted in Σύντομα νέα

Εργαστήρια για παιδιά 6-11 ετών (17:00-18:30) και συναυλία με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι (19:00-21:00).

Το metadeftero.gr προσκαλεί – την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου από τις 16:30 – 21.00 μ.μ. στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Θησείο (στον πεζόδρομο που γίνεται η Ερμού ανάμεσα στο Θησείο και το Γκάζι) – τους μικρούς και μεγάλους του φίλους σε ένα παιχνίδι δράσεων με θέμα τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, που θα καταλήξει σε μία συναυλία με τραγούδια του Μάνου.


Τα παιδιά (6-11 ετών), με εργαλεία τη μουσική, την κίνηση, τα εικαστικά και το θέατρο, θα πατήσουν πάνω στα βήματα του Μάνου και θα ταξιδέψουν για λίγο με ένα χάρτινο φεγγαράκι σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα, ήχους, τραγούδια, λέξεις και εικόνες. Η είσοδος στα εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και στη συναυλία είναι ελεύθερη.
Παρακαλείστε, για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε σωστά τις δράσεις των παιδιών, να δηλώσετε τη συμμετοχή τους:
τηλέφωνα: 6936903803, 2108084752
e-mail: [email protected]

Το πρόγραμμα είναι ως εξής:

16:30-17:00
Άφιξη, υποδοχή παιδιών και συνοδών τους.

17:00-18:30
Εργαστήριο Α
Με ένα χάρτινο φεγγαράκι… ταξιδεύω: εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη.
Tρεις μικρές φιγούρες γλιστρούν κρυφά από το Δέντρο της Καλοσύνης και μαζί με τη συγγραφέα του βιβλίου Δ.Σ. αναζητούν τον μικρό Μάνο.
Τον αναζητούν για να του χαρίσουν ένα μικρό χάρτινο φεγγαράκι που θα τον ταξιδέψει παντού, εφτά νότες πασπαλισμένες με ζάχαρη για να γλυκάνουν τη ζωή του και ένα τραγούδι για να έχει συντροφιά.
Θα τον βρουν άραγε;
Τραγούδια, χοροί, χρώματα και ζωγραφιές, τσέπες γεμάτες λέξεις και ένα παραμύθι συνθέτουν το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Τη δράση οργανώνει η Δέσποινα Σουγιούλ, μουσικοπαιδαγωγός, συγγραφέας.

17:00-18:30
Εργαστήριο Β
Ο Μάνος Χατζιδάκις στο Θέατρο: Όρνιθες.
Σε ποια πόλη μπορεί κανείς να ζήσει ήσυχα, ειρηνικά και πλούσια; Αυτό ψάχνουν να βρουν οι δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης μαζί με τον Τσαλαπετεινό.
Λύση δεν βρίσκεται και για αυτό αποφασίζουν να χτίσουν μαζί με τη βοήθεια όλων των πουλιών μια νέα χώρα… Θα τα καταφέρουν άραγε; Θα μπορέσουν να ζήσουν όλοι μαζί άνθρωποι και πουλιά ειρηνικά κι αγαπημένα;
Η Ελισάβετ Γιαννοπούλου, Θεατρολόγος και εκπαιδευτικός, η Ελένη Γραφάκου, εικαστικός, και η Δώρα Χάρτμαν, εικαστικός, θα βοηθήσουν τα παιδιά να φτιάξουν τη δική τους χώρα μέσα από θεατρικά δρώμενα και εικαστικές κατασκευές.

19:00-21:00
Τα τραγούδια του Μάνου.
Παρέες μουσικών συναντιούνται στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να τραγουδήσουν τραγούδια που ταξίδεψαν στον χρόνο κι έφτασαν σήμερα να συναντηθούν με μικρούς και μεγάλους στον χώρο αυτό.
Γιατί αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει κάποτε… μόνο με τη μουσική!

Συμμετέχουν αλφαβητικά:
Λαμπρινή Γιώτη
Ναταλία Κάντζια
Αλίνα Κοτσοβόλου
Δημήτρης Παπαγιαννάκης
Νίκος Πλάτανος
Δέσποινα Σουγιούλ
Γιώργος Τσιμπουξής
Νίκος Χατζηελευθερίου
Παιδική-Νεανική Χορωδία Δήμου Παλαιού Φαλήρου
Mουσική Κομπανία ΣΑΚΑ