Μαρία Φακίνου. Ανατομία Κόρης

Written by Katerina Sampsona on . Posted in Δύο λεπτά βιβλίο, Σύντομα νέα

Μαρία Φακίνου

Ανατομία Κόρης

Εκδόσεις Αντίποδες

Ένα βιβλίο μινιατούρα, ένα καφές σκέτος, χωρίς ζάχαρη , ο Nick Cave να τραγουδάει το Do You Love Me και τα μάτια φωτογραφική μηχανή  σε παίρνουν μαζί τους στον Κήπο της Εδέμ.

Η Ανατομία Κόρης είναι ένα ταξίδι αποσπασματικό, σκοτεινό κάποιες φορές, συνειδητοποίησης και αναζήτησης. Γνωριζόμαστε αληθινά; Τι γίνεται στο μυαλό ενός παιδιού, συγκεκριμένα ενός κοριτσιού; Πως ερμηνεύει τα όσα γίνονται γύρω της, πάνω της; Γνωρίζει πραγματικά τη μητέρα της;  Τον πατέρα της;

Ένα κορίτσι, η Κόρη, παρατηρεί το κόσμο γύρω της, άλλα μεγεθύνονται και άλλα την πληγώνουν. Η σχέση με τον δίδυμο αδερφό της, τους γονείς της , το Άγιό της, το αυτοκίνητο που την περίμενε πριν πάει στα αγγλικά.

Και ενηλικιώνεται και όλα παίρνουν σάρκα και οστά. Και τα μάτια φωτογραφική μηχανική συνειδητοποιούν την σεξουαλική τους ταυτότητα, τη δύναμη που έχουν και την αναζήτηση της αληθινής ταυτότητας της μητέρας της που στέκεται δίπλα της.

Κείμενα μικρά, σύντομα αλλά που έχουν την δύναμη να σε παρασύρουν στον κόσμο και στο μυαλό της Κόρης.

Η Μαρία Φακίνου, φλερτάρει με το ποίημα και το διήγημα μέσα από τη σύντομη φόρμα των κειμένων της. Ταξίδι ολόκληρο οι λιγοστές προτάσεις. Γνωρίστε την Κόρη.

 

https://sokari-sokari.blogspot.gr/2017/11/blog-post_19.html

Κατερίνα Σαμψώνα