Κλερ Φουλερ, Πικρό Καλοκαίρι

Written by Katerina Sampsona on . Posted in Δύο λεπτά βιβλίο, Σύντομα νέα

Κλερ Φουλερ
Πικρό Καλοκαίρι
Εκδόσεις Ψυχογιός

Ξεκινώντας το Πικρό Καλοκαίρι καταλαβαίνεις ότι απευθύνεται σε αναγνώστες με υπομονή. Από τις πρώτες σελίδες μας γίνεται γνωστό ότι η Φράνσις νοσηλεύεται και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να πεθάνει. Οι αναμνήσεις της Φράνσις μπλέκονται με το παρόν.

Το 1969 η Φράνσις πηγαίνει στην Αγγλική ύπαιθρο για να μελετήσει την αρχιτεκτονική των κήπων μιας έπαυλης. Η γεμάτη ανασφάλειες Φράνσις γνωρίζει ένα ζευγάρι που επίσης μένει στην έπαυλη και η ζωή της αλλάζει. Ο σοβαρός Πίτερ και η απρόβλεπτη Κάρα την παρασύρουν σε μία ζωή πέρα από τα δικά της νερά.
Η Φράνσις, εντυπωσιάζεται από τον Πίτερ, ελπίζει σε κάτι παραπάνω, αλλά η Κάρα ήταν εμπόδιο. Οι εντάσεις ξεκινούν και το κακό δεν αργεί να γίνει.
Ενώ αρχικά ανυπομονείς για την εξέλιξη, οι περιγραφές τις Κλερ Φουλερ, από τα πόμολα του σπιτιού μέχρι τις λεπτομέρειες του κήπου, κρατούν τον αναγνώστη. Η κορύφωση έρχεται σταδιακά και εμείς παρακολουθούμε την αλλαγή της Φράνσις  και το πως ένας άνθρωπος μπορεί να φτάσει στο κακό.
Μην περιμένετε ότι έχετε να κάνετε με ένα βιβλίο που θα τελειώσει σε δύο μέρες ή που απλά θα σας διασκεδάσει. Με το Πικρό Καλοκαίρι θα δοκιμαστεί και η κρίση σας ως αναγνώστης με το πότε οι περιγραφές της ηρωίδας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πότε όχι.

Κατερίνα Σαμψώνα

https://sokari-sokari.blogspot.com/2019/11/blog-post.html