Η Τελευταία Συγγνώμη, Μιχάλης Σπέγγος

Written by Katerina Sampsona on . Posted in Δύο λεπτά βιβλίο

782

Η τελευταία Συγγνώμη

Μιχάλης Σπέγγος

Εκδόσεις: Διόπτρα

Ένα βιβλίο, 663 σελίδες , ένα ταξίδι στο χρόνο. Στο βιβλίο του, το οποίο είναι επανέκδοση, ο Μιχάλης Σπέγγος  μας ταξιδεύει από τα χρόνια της Χούντας στη Γερμανική κατοχή, τους Εβραίους των Ιωαννίνων μέχρι  το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπιρκενάου, τη Βενετία, τη Χιλή , το Ισραήλ και επιστρέφουμε ξανά στην επταετία της Χούντας όπου η δολοφονία ενός Χιλιανού Υπουργού φέρνει κρυμμένα μυστικά στο προσκήνιο.

Στις σελίδες του βιβλίου παρακολουθούμε τον έρωτα του Χριστιανού Νίκου Καζαντζή με την  Εβραία Ρεβέκκα Λεβή , έναν γερμανό , μέλος της ομάδας που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Χίτλερ και όλα αυτά με φόντο, τα Ιωάννινα την εποχή της Κατοχής.

Η γραφή του Μιχάλη Σπέγγου είναι αρμονική με τη περιγραφή των γεγονότων, χωρίς να επαναλαμβάνεται, κίνδυνος που εγκυμονούν συνήθως τα πολυσέλιδα βιβλία και δεν ταλαιπωρεί τον αναγνώστη.

Ο αναγνώστης θα απορροφηθεί από την περιγραφή τόσο των τοπίων , των συνηθειών των ηρώων αλλά και των τραγικών καταστάσεων που επικρατούσαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο αγώνας για επιβίωση  αφήνει τα ίχνη του σε αυτό το βιβλίο όπου σχεδόν όλοι οι ήρωες , ανάλογα με το που βρίσκονταν, προσπαθούσαν να βρουν τρόπους  που θα τους διατηρούσαν στη ζωή.

Ένα βιβλίο για τα σημάδια του πολέμου, για την αγάπη που αντέχει τις κακουχίες και τα ανεξήγητα που έχουν καλά κρυμμένες αλήθειες .

 

http://www.sokari-sokari.blogspot.gr/2014/11/blog-post_16.html

 

Κατερίνα Σαμψώνα

 

http://

Μιχάλης Σπέγγος Η Τελευταία Συγγνώμη from katerina sampsona on Vimeo.