Η Θεατρική Ομάδα Σπίρτο παρουσιάζει το έργο του William Shakespeare, ΚΟΡΙΟΛΑΝόΣ.

Written by metadeftero on . Posted in Uncategorized

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15, Θέατρο RABBIThole (Γερμανικού 20 Μεταξουργείο)

12401761_1028504363839615_8216385494883267033_o

Ο ”Κοριολανός” είναι μια τραγωδία που ο Σαίξπηρ έγραψε λίγο πριν το θάνατό του (1606-1607), εμπνευσμένος από την αληθινή ιστορία του ομώνυμου στρατηγού της Ρώμης (525 π.χ).

Στην ρημαγμένη (οικονομικά – πολιτικά) Ρώμη επικρατεί κοινωνικός αναβρασμός. Ο Γάιος Μάρκιος Κοριολανός αναλαμβάνει να ηγηθεί του πολέμου κατά των Βόλσκων εκπληρώνοντας προσωπικά και πολιτικά κίνητρα. Οι εκπρόσωποι – δήμαρχοι του λαού προσπαθούν να αναχαιτίσουν την πολιτική ανέλιξη του Γάιου Μάρκιου ώστε να διασφαλίσουν τις δικές τους εξουσίες και να διαμορφώσουν τις καινούριες σχέσεις μέσα στο κράτος. Οι ευγενείς και οι άρχοντες, με τη σειρά τους, προωθούν την άνοδο του Γάιου Μάρκιου με στόχο την διεύρυνση των ιδιωτικών τους συμφερόντων. Ο λαός καλείται να πάρει θέση <<καρφωμένος>> στην εξουσιαστική σκακιέρα. Η μητέρα του επιζητά την επιτυχία του γιού της, κατ’ επέκταση και τη δικιά της, και μέσα από συμπλεγματικά πρίσματα τον ωθεί σε καίριες επιλογές. Οι σχέσεις εξουσίας, σ’ όλο το φάσμα των σχέσεων του έργου, υφαίνουν ένα τεράστιο ιστό πάνω στον οποίο κάθε υποκείμενο μένει αναπόδραστο και εγκλωβισμένο.
Ο Γάιος Μάρκιος, ως σημαίνον πρόσωπο, αναδεικνύει τις αντιφάσεις των ίδιων των ιδανικών του καθώς και του πολιτικού καθεστώτος της δημοκρατίας. Τρία χρονικά επίπεδα, Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον, καθώς και το πως το ένα τέμνει το άλλο συνθέτουν την Ιστορία του ανθρώπου πάνω στη γη. Ο Σαίξπηρ, εν αγνοία του ίσως, θίγει την τομή που το παρελθόν γίνεται παρόν και μέλλον και το μέλλον παρελθόν.

Σκηνοθεσία/Διασκευή/Σύνθεση
Θεατρική Ομάδα Σπίρτο

Παίζουν
Αντρέας Μεμλίκας
Βασίλης Γιαννέλος
Έλενα Δεσύλλα
Πέτρος Σκαρμέας
Τζοάννα Βρακά
Τόνια Προδρόμου

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15, Θέατρο RABBIThole (Γερμανικού 20 Μεταξουργείο)

Κρατήσεις: 6945518296

Είσοδος με ελευθερη συνεισφορά

Χορηγός επικοινωνίας ΕΣΕΙΣ