Αλιείς Μαργαριταριών – ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ: Δημήτρης Μπάκας

Written by Stamatis Parhas on . Posted in Αλιείς Μαργαριταριών, Σύντομα νέα

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 – 10:00 – 12:00 π.μ.

Όπως έχουμε προαναγγείλει, ήρθε ο καιρός να ξεκινήσουμε μία σειρά για την οποία πολύ μεγάλη ανάγκη υπάρχει: την προυσίαση σύγχρονων Ελλήνων μουσικών δημιουργών. Ο πρώτος καλεσμένος μας είναι ο Δημήτρης Μπάκας.

Ερχόμαστε να προσπαθήσουμε να καλύψουμε εν μέρει ένα πολύ ατυχές κενό στην επικοινωνία του σύγχρονου πολιτιστικού προϊόντος στην Ελλάδα από τα μέσα ενημέρωσης.
Ο σχεδιασμός μας είναι κάθε δύο εβδομάδες στην εκπομπή μας Αλιείς Μαργαριταριών στο συνεργατικό πολιτιστικό μας ραδιόφωνο metadeftero.gr (Δευτέρα πρωί 10:00 – 12:00) να παρουσιάζουμε έναν σύγχρονο Έλληνα μουσικό δημιουργό. Στο ταξίδι μας αυτό θα μας συνοδεύει με τις πολύτιμες γνώσεις του ο Σάββας Τσιλιγκιρίδης, συνθέτης ο ίδιος και πολύ καλός γνώστης του χώρου.
Η πρώτη μας εκπομπή της σειράς θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δκεμβρίου 2016.

Ο Δημήτρης Μπάκας γράφει σύγχρονη μουσική, ερχόμενη σε μορφική ρήξη με κλασικές φόρμες, αλλά προσδεδεμένη σε «παραδοσιακές ιερές έννοιες» παρούσες και στην κλασική μουσική.

Εμείς αναμένουμε με πολύ μεγάλη λαχτάρα και την εκπομπή συγκεκριμένα με τον Δημήτρη Μπάκα και το ξεκίνημα της σειράς μας. Σας αναμένουμε.