#OnAir 19:00-20:00 Zakia Aqra & Γιάννης Λιάκος -Shu esti Μέση Ανατολή 20:00-21:00 Άννα Μπικάκη -Pick up the pieces 21:00-22:00 Νεφέλη Αρδίττη -Στη Γιουπέντη 22:00-23:00 Γιώργος Κόρρας -Σινεράμα

Τέχνης Σεργιάνι || 4/11, 17:00

Written by Alexandros Kourtis on . Posted in Σύντομα νέα, Τέχνης Σεργιάνι

Καλεσμένοι: Αννίτα Κούλη, Τάσος Ιορδανίδης

Με αφορμή το έργο του Μυρώδη Αδαμίδη, “Εύα και Νόρα” η ηθοποιός Αννίτα Κούλη θα βρεθεί για πρώτη φορά πλάι στον δημοσιογράφο, θεατρολόγο Αλέξανδρο Κούρτη για να παρουσιάσουν παρέα την παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος στο θέατρο Αλκμήνη.

Δύο γυναίκες, η Εύα και η Νόρα, δεμένες σε μια σχέση φυσιολογική για τις ίδιες, ιδιαίτερη ή διαφορετική για τους άλλους, προσπαθούν όπως κάθε ζευγάρι να διαφυλάξουν τη σχέση τους από τον χρόνο και τα προβλήματα. Όταν τα πρώτα σημάδια φθοράς και ο φόβος μήπως το ενδιαφέρον της μιας για την άλλη ατονήσει, όταν ο συναισθηματικός δεσμός απειλείται, οι δύο γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με την αλήθεια που δεν τόλμησαν να κοιτάξουν κατάματα. Η ζωή τους ανήκει και είναι καιρός να αρχίσουν να ζουν για τις ίδιες.

Η βαθιά και πραγματική αγάπη δεν έχει και δεν πρέπει να έχει όρια. Ο ρατσισμός και ο φανατισμός δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη κοινωνία. Είναι όμως αυτό η πραγματικότητα; Η Εύα και η Νόρα στο κέντρο της σκηνής ζωντανεύουν όλα εκείνα που θέλουμε να πούμε και δεν λέμε. Αγωνίες, φόβοι, πάθη. Κι ένα πρόσωπο καταλύτης.

Ένα τρίτο πρόσωπο έρχεται να διχάσει, να ενώσει, να προκαλέσει, ή ίσως να ξαναζωντανέψει τη σχέση. Ένα έργο για την αγάπη, τον έρωτα, τη διαφορετικότητα, ένα έργο για το σήμερα και τις σχέσεις.

Επίσης, ο ηθοποιός Τάσος Ιορδανίδης έρχεται ξανά στο στούντιο να μας μιλήσει για την απολαυστικά “ενοχλητική” παράσταση του Βασίλη Μπισμπίκη, “Ο Πατέρας” καθώς και τον αντιπολεμικό μονόλογο “Ο Τζόνι πήρε το όπλο του” που ανεβαίνουν στο θέατρο Αποθήκη και Επι Κολωνώ αντίστοιχα.

Ελλάδα 2019. Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κάπου στην Αθήνα, πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες ενός μεσοαστικού σπιτιού, δύο σύζυγοι θα συγκρουστούν μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσεως, με λάφυρο την κυριαρχία πάνω στο παιδί τους.

Ποιος από τους δύο συζύγους θα επικρατήσει τελικά; Πόσο αλώβητοι θα βγούνε από τη μάχη; Και το παιδί τους; Θα πάρει θέση ως προς την έκβαση του ενδοοικογενειακού αυτού πολέμου; Και με ποιο κόστος;

Το έργο του κυνηγημένου από τον Mακαρθισμό σεναριογράφου Nτάλτον Tράμπο αποτελεί μία από τις πιο συγκλονιστικές αντιπολεμικές φωνές. Ο Τζο, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, τραυματίζεται φρικτά κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από μια οβίδα.

Ακρωτηριασμένος στα χέρια και τα πόδια, χωρίς όραση και ακοή, με διαλυμένο πρόσωπο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, με κατεστραμμένο εγκέφαλο, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο. Αυτό το κατακρεουργημένο σώμα, καθηλωμένο στο κρεβάτι της φρίκης, αυτό το ασώματο σώμα που του λείπουν σχεδόν τα πάντα, αυτός ο ζωντανός που είναι νεκρός, ο νεκρός που είναι ζωντανός, έχει διατηρήσει το πιο σημαντικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό: την ικανότητα της σκέψης.

Αυτή τη Δευτέρα και κάθε εβδομάδα, από τις 17:00 μέχρι τις 19:00, στο Τέχνης Σεργιάνι!

Επιμέλεια, Παρουσίαση: Αλέξανδρος Κούρτης
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης